Om mig
Min terapeutiske baggrund kombinerer jeg med mine erfaringer som instruktør i forskellige kampsporter med et særligt fokus på åndedræt og kropstilstande sammen med de konkrete problemstillinger og konflikter mine klienter møder i deres liv.
De kriser, og konflikter vi kan have i vores relationer privat eller på arbejdet, og som medfører udfordringer og problemer med beslutninger, kan have helt enkle årsager eller måske længere og dybere eksistentielle problemstillinger.
Scroll down

Den personlige historie

I virkeligheden er det der kendetegner mig, ikke er så forskelligt fra det der kendetegner de fleste andre. For det meste handler det om at fylde dagen ud med noget forholdsvis meningsfuldt, og med mellemrum bryde hverdagsrutinerne med bla. rejser, kulturelle oplevelser eller ture i sommerhuset.

Jeg har været ramt af både modstand, modgang, skyld og skam, og større eksistentielle kriser, men heldigvis også medgang, tilfredshed, stolthed, glæde og lykke.

Jeg oplever og finder det spændende, omend ikke altid let, at leve i en tid, hvor kultur, familie, uddannelse og identitet en i en konstant bevægelse og transformation. Det kan opleves, at det at skulle leve det moderne liv, handler finde balancen mellem udfordringen for at være en del af succeshistorien og det gode liv i accepten fra andre og samtidigt kunne udvikle og skabe sine egne rammer i opfyldelsen af sine indereste behov for autentisitet.

I kommunikationen mellem mennesker skabes billeder og forestillinger via den måde vi videregiver vores oplevede liv. Jeg opvoksede i en tid, hvor der kun var en Tv-kanal og en stor del af min tid som barn foregik enten på fodboldbanen, i skoven eller hjemme hos kammerater. Klatring i træer kunne noget helt specielt og det er blevet udfordret mere end jeg ville tillade mine egne børn at udfordre sig, da de var små. Mælk var guld og det bedste var at drikke et koldt glas mælk efter skole. Min mor så en ære i at slæbe uanede mængder af to-liters kartoner hjem til mig og mine søskende. Som lille elskede jeg at tegne, læse tegenserier på biblioteket og spille bordtennis med mine søskende og forældre i skolens kælder.

Jeg oplevede det svære at skifte skole og siden blive glad for mine nye lærere, kammerater og skolen i det hele taget. Som alle andre skulle jeg lære at navigerer mod det spændende og udfordrende, snuse til det farlige og vige udenom, kende forskellen på dem der ville mig det godt, og dem der bestemt ikke ville. For at mærke at jeg lever og opleve livet, har jeg haft brug for kunne bevæge mig og bruge min krop. Jeg har rejst og boet i udlandet for at dyrke min passion for kampsport. Jeg har også levet Spanien en længere årrække, for sammen med mine børe og daværende kone at opleve varmere himmelstrøg i en middelhavskultur, hvor børnene kunne lære og blive beriget af at måtte begå sig i en helt ny kultur, med nye sprog og samværsformer. Ja, det skulle jeg faktisk også, og det var meget lærerigt.

Både i det helt nære, private, og i det mere offentlige og udadvendte, har jeg det bedst, når jeg fyldes af oplevelsen af, at jeg behersker og udfordres på forskellige niveauer, så både mine personligt menneskelige og faglige færdigheder, bliver kvalitativt dybere

Hvad er et menneske? Stod der og jeg tænkte, Gud, startede det så tidligt og ja, hva’ fa’en er et menneske og er jeg egenligt blevet klogere? Samtidigt smilede jeg og genkaldte sætningen “den erkendelsesledende interesse”, som en form for token og forklaring på, hvor jeg befandt mig i mit liv lige i det øjeblik. Det var gnisten, der i det øjeblik, tændte for en strøm af minder om, hvordan jeg i ønsket om at blive som Kungfumesteren og zenmunken, afsøgte det lokale bibliotek og læste om meditation og om aftenerne i min seng kiggende på stjerner, lyttende til mit åndedræt og konstante tællinger til ti, til jeg faldt i søvn. Mine første træninger på karate-skolen og de første læsninger om sportpsykologi, rejseberetninger af bestemte forfattere og bøger om specielt Japansk kultur. Om kammeratskabet i fodboldklubben, klassekammeraterne og mine lærere og meget meget mere.

Har du oplevet modgangen på det dybere plan, det der handler om at være anderledes og ikke accepteret?

At opleve at man på en eller anden mærkelig måde taber sig selv og mærke det sikre grundlag forsvinde under sig

Terapeutiske uddannelser.

Grundlæggende Coach og uddannelse og Eksistentiel psykoterapeut IDL Kolding. Medlem af Dansk Psykoterapeut forening.

Qioromassage på Iris Salud Natural, Elche España

Terapia Craneosacral, European School of Craneosacral Therapy.

Supplerende uddannelser.

2. årig mentaliseringsuddannelse under Poul Lundgaard Bak Sundhed og Trivsel; Aarhus Kommune.

2. årigt Kursusforløb og implementerings forløb af Restorative Justice in Schools/ Genoprettende Praksis på Tovshøjskolen, Aarhus kommune under supervision af Belinda Hopkins.

Uddannet Folkeskolelærer fra Århus Fællesseminarium 1994. Pædagogisk Diplom uddannelser, Jelling Seminarium 2000.